פלפלים ועגבניות ממולאים באורז

מנת צהריים דשנה ובריאה שאינה מכבידה לאורך היום

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פלפלים ועגבניות ממולאים באורז
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 7 עגבנייה - שש עגבניות גדולות ושלמות, ועוד עגבנייה גדולה פרוסה לשש פרוסות
  • 6 פלפל צהוב - או כתום
  • 1 כוס/ות שמן זית
  • 3 בצל סגול - גדול, קצוץ
  • 1 שום (שיניים) - שן כתושה
  • 1 כוס/ות אורז - עגול, או חצי עגול (לא אורז לריזוטו)
  • 0.75 כוס/ות פטרוזיליה - קצוצה
  • 3 כף/ות נענע - קצוצה
  • 2 כף/ות בזיליקום - קצוץ
  • 1 גזר - מגורר בפומפייה דקה
  • 0.25 כוס/ות צנובר
  • 1 כף/ות רסק עגבניות משומר
  • מעט סוכר
  • מעט מלח

אופן הכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מסירים כיפות מהעגבניות. מוציאים את התוכן בכפית ושומרים אותו בצד. מורחים את פנים העגבניות במעט מלח ובמעט סוכר ומניחים אותן בצד. מסירים כיפות מהפלפלים ומנקים מגרעינים וגידים לבנים. שומרים את הכיפות.
2. מחממים שלושת רבעי כוס שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הבצלים והשום עד שהבצלים נעשים שקופים. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך ערבוב עוד דקה. מוסיפים את הפטרוזיליה, הנענע, הבזיליקום, הגזר, הצנוברים, רסק העגבניות ותוכן העגבניות שנשמרו בצד. מערבבים ומבשלים חמש דקות. מסירים מהאש.
3. משמנים תבנית אפייה במעט משמן הזית הנותר. ממלאים את העגבניות ואת הפלפלים (בלי לדחוס) ומניחים בתבנית. מטפטפים עליהם את השמן הנותר, מניחים פרוסת עגבנייה בראש כל פלפל ומכסים בכיפות. מכניסים לתנור ואופים שעה.







 

דרג: