פלחי תפוחים בציפוי של פנקייקס ברוטב שוקולד

פלחי תפוחים בציפוי של פנקייקס ברוטב שוקולד

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פלחי תפוחים בציפוי של פנקייקס ברוטב שוקולד
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4-6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לפנקייקס:
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כוס קמח תופח
  • 0.75 כוס חלב
  • 1 כף שמן קנולה
  • 3 כפות סוכר חום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • לרוטב השוקולד:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 0.75 כוס שוקולד מריר שבור לחתיכות קטנות או פתיתי שוקולד
  • 1 כפית אבקת סוכר

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. מכינים את בלילת הפנקייקס: טורפים היטב את חומרי הפנקייקס בקערה בינונית. בודקים את מוכנות הבלילה בעזרת ידית של כף עץ: טובלים את הידית בעומק 2 ס"מ של הבלילה ומרימים. הבלילה המוכנה תהיה אחידה ורובה תישאר סביב ידית כף העץ. ניתן להוסיף מעט קמח אם יש צורך ולטרוף היטב.
2. קולפים את התפוחים עם קולפן ירקות ומרוקנים מגרעינים בעזרת תפוחן.
3. פורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
4. מכינים את רוטב השוקולד: מרתיחים את השמנת בסיר בינוני ומוסיפים את השוקולד עם אבקת הסוכר. מכבים את החום ומערבבים לאט להמסת השוקולד .
5. מחממים מחבת טפלון לחום בינוני. אוחזים בפרוסת תפוח עץ וטובלים היטב בתוך בלילת הפיינקייקס, לציפוי מלא.
6. מעבירים את התפוחים המצופים אל המחבת החמה וצולים מצידם האחד עד להופעת בועות בינוניות מעל וקבלת גוון חום.
7. בעזרת מרית רחבה הופכים את תפוחי העץ ומטגנים מהצד השני עד לקבלת גוון חום.
8. מגישים חם בזילוף מהשוקולד מעל.

דרג: