פלאפל גבינת עיזים

בתוך פיתה או לצד סלט ירקות ישראלי חתוך דק דק: פלאפל ביתי עם טוויסט של גבינת עיזים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פלאפל גבינת עיזים
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 20-25 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם גרגירי חומוס מושרים בכמות גדולה של מים למשך 12 שעות, מסוננים ושטופים
  • 1 חופן קטן פטרוזיליה, שטופה
  • 1 חופן קטן כוסברה, שטופה
  • 1/2 חצי בצל חתוך לארבע חתיכות
  • 4 עגבניות מיובשות
  • 3 שיני שום שלמות
  • 1/3 פלפל ירוק חריף, ללא הגרעינים
  • 150 גרם גבינת עיזים "פרומעז" של תנובה, חתוכה לקוביות גסות
  • לתיבול:
  • קורט פלפל שחור טחון
  • 2 קורט מלח
  • 1 קורט קטן כמון
  • 1 כף פסטו
  • 1 כפית אבקת סודה לשתיה

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. מערבבים את כל החומרים מלבד חומרי התיבול, מעבירים למטחנה וטוחנים דרך רשת במידה הקטנה לקערה.
2. מוסיפים לתערובת הטחונה את חומרי התיבול ומערבבים היטב.
3. מעבירים למקרר לשעה.
4. מחממים שמן נקי לטיגון עמוק לחום בינוני. יש לשים לב שלא לחמם את השמן לחום גבוה מדי על מנת שכדור הפלאפל לא ישרף מבחוץ ולא יהיה מוכן בפנים.
5. בעזרת כף פלאפל, או בעזרת הידיים, יוצרים כדורים דחוסים ומחליקים בעדינות אל השמן.
6. מטגנים עד לקבלת צבע שחום מבחוץ, כדור הפלאפל צריך להישאר רך מבפנים.
7. מוציאים לנייר סופג ומגישים חם.
דרג: