פלאפל גבינות בליווי סלט ים תיכוני

פלאפל עם גבינות הוא שילוב מוצלח. יחד עם סלט קצוץ ועשיר הוא הופך לחטיף כיפי במיוחד

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פלאפל גבינות בליווי סלט ים תיכוני
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לסלט ים תיכוני:
  • 2 מלפפונים לא גדולים
  • 2 עגבניות בינוניות
  • 1 פלפל צהוב
  • 2 עלי חסה בינוניים
  • 1 חב' גבינת פטה עיזים
  • חופן קטן של פטרוזיליה
  • 1/2 בצל לבן
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • מיץ מחצי לימון
  • חומרי גלם לפלאפל:
  • למטחנה:
  • 500 גרם גרגירי חומוס מושרים בכמות גדולה של מים למשך 12 שעות, מסוננים ושטופים
  • 1 כוס פטרוזיליה שטופה
  • חופן קטן כוסברה שטופה
  • 1/2 בצל גדול חתוך לארבעה חלקים
  • 3 שיני שום שלמות
  • 1/3 פלפל ירוק חריף ללא הגרעינים
  • לתיבול הפלאפל:
  • קורט פלפל שחור טחון
  • 2 קורט מלח
  • 1 כפית שטוחה כמון
  • 1 כפית אבקת סודה לשתיה
  • להגשה:
  • 3 פיתות טריות

אופן הכנה:

הכנת הסלט:
1. חצי שעה לפני תחילת טיגון הפלפל מכינים את הסלט: חותכים קוביות מלפפון, עגבניה, גבינת הפטה עזים, פטרוזיליה, חצי בצל לבן, חסה ופלפל צהוב, מתבלים במלח, פלפל שחור טחון, שמן זית ומיץ הלימון.
2. מערבבים ומעבירים למקרר.
הכנת הפלאפל:
1. מערבבים את כל חומרי הגלם וטוחנים במטחנת בשר עם רשת קטנה לקערה. מוסיפים את התיבול ומערבבים היטב.
2. מעבירים למקרר לשעה.
3. מחממים שמן נקי לטיגון עמוק לחום בינוני.
4. בעזרת כף פלאפל יוצרים כדורים דחוסים לצבע שחום.
5. כדור הפלאפל יהיה שחום מבחוץ ובפנים רך ועסיסי.
6. מוציאים לנייר סופג ומגישים כל עוד חם .
• יש לשים לב לא לחמם את השמן לחום גבוהה מידי על מנת שלא ישרף מבחוץ כדור הפלאפל ולא יהיה מוכן בפנים.
הרכבת המנה:
1. את הפיתות חוצים
2. בכל מנה מעבירים 3 כדורי פלאפל אל חצי פיתה ומוסיפים מהסלט ירקות עם קצת מהמיצים, מגישים.

דרג: