פלאפל בשר וחצילים

פלאפלים בשריים - מתכון מיוחד שיפתיע את כולם

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אביבית פריאל ל"על השולחן"

דרג:
פלאפל בשר וחצילים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 25-20 כדורים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לקציצות:
  • 250 גרם נתח כף טרי מיושן וטחון
  • 2 חצילים קטנים קלופים ופרוסים בעובי 1 ס”מ
  • מעט קמח
  • שמן לטיגון
  • 1 כף גדושה פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף גדושה כוסברה קצוצה
  • 1 ביצה
  • 1 כפית שום כתוש
  • 100 גרם פירורי לחם
  • מלח ופלפל לבן
  • לטחינה בָּהדוּנְסִיָה (בָּהדונֶס=פטרוזיליה):
  • 1/2 כוס טחינה גולמית משובחת
  • 3/4 כוס מים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מכינים את הקציצות: מקמחים קלות פרוסות חציל, ומטגנים במחבת עם שמן עד שהן מזהיבות. מוציאים למסננת ומצננים. 
2. מועכים את הפרוסות ומערבבים עם הבשר ושאר החומרים. יוצרים קציצות בעזרת מכשיר פלאפל. 
3. מחממים שמן לטיגון עמוק. מטגנים לקבלת כדורים שחומים.
4. מכינים טחינה ומגישים: מערבבים טחינה עם שאר החומרים.
5. מגישים את הפלאפל עם הטחינה.
דרג: