פיתות ביתיות מעולות

חשבתם פעם להכין בעצמכם פיתות? מתכון נהדר להכנת פיתות בבית ברבע שעה של עבודה. כי אין כמו פיתה חמה ותפוחה ישר מהתנור.

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פיתות ביתיות מעולות
עד 20 דקות \ שף מקצוען - קשה

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 8 פיתות בינוניות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • כפית מלח
  • 3 כוסות קמח
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • כוס מים חמימים

אופן הכנה:

1. מערבבים סוכר ושמרים ברבע כוס מים פושרים וממתינים עד 10 דקות לתסיסה.
2. מערבבים את הקמח עם המלח ומוסיפים את השמרים שתססו עם 3/4 כוס מים פושרים.
3. לשים כ-10 דקות (כדאי לא לוותר על שלב הלישה כי זהו שלב חשוב) עד שמתקבל בצק נעים ורך. עוטפים את הבצק במגבת ודואגים שלא יהיה במגע עם האוויר. מניחים במקום חמים עד שהבצק יכפיל את נפחו.
4. מחממים את התנור מראש, יוצרים כדורים בגודל שרוצים ומשטחים עם מערוך.
5. מניחים בתנור בתבנית שטוחה או על רשת+נייר אפייה (המקום בתנור סטנדרטי מספיק לארבע פיתות), ואופים למשך 6-7 דקות עד שהפיתות מתנפחות (נפוח=מוכן).
6. מוציאים את הפיתות מהתנור, מרפדים סלסלה יפה במגבת ומניחים את הפיתות להתקרר. את הפיתות המוכנות אפשר להקפיא.
לגיוון אפשר למרוח על הבצק לפני האפייה שמן זית וזעתר. הפיתות שמתקבלות טעימות מאוד עם גבינת לבנה.


דרג: