פיתה דרוזית על סאג' ממולא בזערת וגבינות

טעים וקל להכנה, טעים בצורה בלתי רגילה

מאת: yaniv vaisman

דרג:
פיתה דרוזית על סאג' ממולא בזערת וגבינות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • קילו קמח מנופה
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 1 כף שטוח מלח .
  • למילוי:
  • 100 גרם גבינה כחולה
  • 100 גרם גבינת לבנה ביתית
  • 50 גרם פרמז'ן
  • 5 עגבניות יבשות
  • 100 גרם צנוברים
  • חופן עלים בזיליקום
  • חופן עלים ירוקים טרי זעתר ( אפשר להוסיף טחון )
  • כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית

אופן הכנה:

הכנה
1. מערבבים את חומרי הבצק ולשים עד אשר מתקבל בצק אחיד נעים לעבודה קצת קשה (בערך 15 דק לישה - חשוב !).
2. מחלקים את הבצק לעשרה כדורים. את הכדורים מניחים על בסיס של קמח ומכסים למנוחה של כשעה בערך אפשר קצת פחות 45 דק'.
3. קוצצים את כל חלקי המלית באופו ידני לא במערבל מזון.
4. מחממים גחלים מניחים את הסאג' על הגחלים נותנים לא להתחמם כראוי , מרדדים עיגול מן הבצק למקסימום דק דק זאת צריך לעשות במיומנות , אם נקרע קצת לא נורא להמשך את התהליך , מניחים את הבצק על בסאג' ל-30 שניות עד דקה (עד כאשר הבצק מזהיב ומתנפח בצורה לא סדירה) הופכים ל-30 שניות נוספות ומציאים ומיניחים תחת מגבת להתקררות.
כאשר הפיתה התקררה מניחים במרכז מין המלית ומבצעים סגירת מעטפה (כלומר מקפלים את הצדדים פנימה ולחר מכן מקפלים כלפי מעלה).
5. מגישים עם סלט ירקות הכולל פיטרוזיליה קצוץ דק.
דרג: