פירמידת מוס שוקולד

קינוח מושלם למי שיש את הזמן להשקיע בפרטים,מעדן עם ניראות ונוכחות שקשה לעמוד בפניו

מאת: עופרה וסקר

דרג:
פירמידת מוס שוקולד
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 50 דקות

כמות מנות: 8 מנות תבניות פאי בקוטר 28 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לטראפלס
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם חמאה
  • לטורט (26 ס"מ):
  • 6 ביצים
  • 120 גרם סוכר
  • 180 גרם קמח
  • 20 גרם אבקת קקאו
  • למוס:
  • 400 מ"ל שמנת מתוקה
  • 60 גרם סוכר
  • 4 חלמונים
  • 20 מ"ל וויסקי
  • 180 גרם שוקולד חלב מומס

אופן הכנה:

1.להכנת הטראפלס:מרתיחים שמנת בסיר.
2.מוסיפים שוקולד וחמאה ומערבבים היטב עד שנמסים. שמים במקרר לשעתיים.
3.יוצרים כדורים קטנים בעזרת כף פריזייאן או סקופר קטן ושומרים במקרר. לצורך הכנת המנה נזדקק ל-8 כדורים בלבד.
4.להכנת הטורט:בקערה, מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת קצף יציב.
5.בקערה נפרדת, מערבבים קמח וקקאו ובתנועת קיפול מוסיפים לקצף.
6.משמנים תבנית, יוצקים את התערובת ואופים כ-14 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. מצננים את הטורט.
7.פורסים פרוסה, בעובי 1 ס"מ מקוטר העוגה, וחותכים אותה למרובעים בגודל תחתית הפירמידה או לעיגולים בקוטר הקוקוטים.
8.להכנת המוס:במיקסר מקציפים שמנת ולאחר מספר שניות מוסיפים סוכר. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
9.בקערה נפרדת מקציפים חלמונים עם וויסקי ובתנועות קיפול ובהדרגה מוסיפים את הקצפת לשוקולד המומס
10.מוסיפים את החלמונים המוקצפים לתערובת השוקולד והקצפת.
11.הרכבת המנה:ממלאים עד חצי מגובה התבנית (פירמידה או קוקוט) במוס, שמים טראפל על המוס וממלאים ביתרת המוס.
12.על המוס מניחים פרוסת טורט ומעבירים למקפיא ל-4 שעות.
דרג: