פירות קיץ מזוגגים בקצפת

פירות קיץ מזוגגים בקצפת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פירות קיץ מזוגגים בקצפת
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות סוכר חום בהיר [דמררה]
  • 6 שזיפים, חצויים ומגולענים
  • 6 נקטרינות , חצויים ומגולענים
  • 200 גרם דובדבנים, מגולענים
  • 1/4 כוס ליקר קסיס
  • להגשה:
  • קצפת לא ממותקת
  • 1 גביע שמנת של פעם [שמנת חמוצה ]
  • 2 כפות דבש

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. שמים במחבת רחבה את החמאה והסוכר וממיסים על אש קטנה תוך כדי בחישה,מוסיפים את הפירות והליקר
ומבשלים מספר דקות, עד שהפירות מתרככים ונוצר במחבת סירופ סמיך
2. מצננים מעט ומעבירים את הפירות ללא הסירופ לגביעי זכוכית, מערבבים את הקצפת עם השמנת והדבש ומזלפים מעל הפירות
3. יוצקים על הקצפת מעט מהסירופ שבמחבת ומגישים עם המון אהבה
 

דרג: