פירות בדבש וקינמון

פירות בדבש וקינמון - מושלם לאירוח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פירות בדבש וקינמון
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: מנות 10

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חצי כוס דבש
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 כוסות יין אדום מרלו
  • 1 מקל קינמון חצוי לאורכו
  • 1 כפית של קוביות קצוצות משורש ג'ינג'ר קלוף
  • 1 ענף רוזמרין קטן
  • 2 תפוחים
  • 2 אגסים
  • כוס ענבים
  • 1/2 כוס חמוציות

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מרתיחים בסיר בינוני 1/2 כוס דבש, 3/4 כוס סוכר, 3 כוסות יין אדום, מקל קינמון חצוי, ג'ינג'ר פרוס וענף רוזמרין.
2. בזמן רתיחת הרוטב, קולפים את האגסים והתפוחים.
3. מוציאים בעזרת תפוחן את הגרעינים של התפוחים והאגסים וחותכים לאורך לרבעים.
4. מנמיכים את החום ומוסיפים את כל הפירות. הופכים בעדינות את הפירות כל כמה דקות.
5. בודקים עם קצה סכין את רכות הפרי (מבשלים עד ריכוך עדין).
6. מכבים את האש ומצננים עם הרוטב שהצטמצם.
7. מעבירים לקופסא אטומה ומעבירים למקרר.
דרג: