פירה תפודים וארטישוק

ממרח ארטישוק מתבל בעדינות את מחית התפודים, והופך אותה למנה ראויה לארוחה חגיגית

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
פירה תפודים וארטישוק
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה בהירים (עדיף תפ"א חדשים ולא מאיסום)
  • מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 צנצנת (180 גרם) ממרח ארטישוק "אוליביה"
  • 1 כפית חרדל דיז'ון (אפשר חלק ואפשר עם גרגרים)
  • פלפל לבן טחון

אופן הכנה:


1. קולפים את תפוחי האדמה, וחותכים אותם לחתיכות שוות בגודלן. שמים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים ושופכים אותם. מכסים את תפוחי האדמה בהרבה מים נקיים חדשים,
2. מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים בלי כיסוי מעל להבה בינונית במשך 20 דקות. נועצים מזלג בחתיכה של תפוח אדמה, כדי לבדוק אם התרכך. אם המזלג ננעץ בקלות, מבשלים במשך 10 דקות נוספות כדי להבטיח ריכוך מלא (אם לא ננעץ בקלות, מבשלים עוד 10 דקות ובודקים שוב).
3. מוציאים לכלי ½1 כוסות ממי הבישול ושומרים. מסננים את תפוחי האדמה ומחזירים אותם לסיר החם. מערבבים מעל להבה נמוכה דקה או שתיים ומסירים מהאש.
4. מוסיפים לתפוחי האדמה החמים את שמן הזית, ומתחילים למעוך אותם במועך תפוחי אדמה. מוסיפים ממי הבישול השמורים כדי לקבל פירה בסמיכות הרצויה.
5. מוסיפים את ממרח הארטישוק ואת החרדל, מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם, וממשיכים למעוך לפירה חלק. 

טיפ:
אפשר להכין את הפירה כמה שעות מראש, ולחמם מחדש לפני ההגשה - מערבבים בסיר מעל להבה בינונית־נמוכה עד שהפירה חם. אם הפירה סמיך מדי מוסיפים לו עוד קצת ממי הבישול במהלך החימום.

דרג: