פיצת גבינות וירקות ביתית

פיצה טעימה, עשירה בירקות וגבינות על בסיס בצק עלים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פיצת גבינות וירקות ביתית
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 קישואים בינוניים
  • 2 עגבניות בינוניות בשלות
  • 1 פלפל צהוב
  • 1 פלפל אדום
  • 2 כפות שמן זית+ שמן זית לשימון התבנית
  • 1/2 כוס זיתי קלמטה מגורענים פרוסים גס
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • בצק עלים של מעדנות, מופשר
  • 1 ביצה טריה
  • שמנת מתוקה מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • קמח לרידוד
  • 150 גרם גבינת כנען מסדרת השף הלבן
  • 150 גרם מוצרלה של תנובה, מגוררת

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור מראש לחום 200 מעלות.
2. פורסים את הקישואים לפרוסות לא עבות, את העגבניות חותכים מעט גס, ואת הפלפלים חותכים לרצועות בינוניות.
3. מעבירים לתבנית בינונית ומוסיפים 2 כפות שמן זית, קורט מלח גס, מעט פלפל שחור ומערבבים.
4. צולים במרכז התנור לריכוך קל והשחמה ומצננים.
5. מחממים את התנור שוב ל-180 מעלות.
6. מרדדים את בצק העלים מעל שיש מקומח ויוצרים מלבן בגודל תבנית אפייה, בעובי חצי ס"מ לערך.
7. משמנים עם שמן זית את התבנית ומעבירים את הבצק מעליה. מפזרים מעט מלח גס מעל על פני הבצק, אופים חצי אפייה ומצננים.
8. טורפים היטב את הביצה בקערה ומוסיפים 100 מ"ל שמנת מתוקה.
9. מסדרים את הירקות הצלויים ואת הזיתים השחורים מעל הבצק החצי אפוי, על כל פני הבצק ומעל יוצקים ומורחים קלות מהביצה והשמנת.
10. מפזרים את גבינת הכנען והמוצרלה המגורדת.
11. אופים לקבלת צבע שחום והשלמה של אפיית הבצק.
12. מגישים חם.
דרג: