פיצת בשר

מאפה בצק פיצה (ללא גבינה) ועליו מלית בשר טחון מטוגן וצנוברים, מנה משביעה וקלה למדי להכנה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פיצת בשר
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק"ג קמח רגיל
  • 1 ו-1/2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף מלח
  • 1 כוס שמן
  • 11/2 כוסות מים
  • למלית:
  • 1/2 כוס שמן
  • 3 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 500 גרם בשר, טחון דק
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל אנגלי טחון
  • 1/2 כוס צנוברים קלויים

אופן הכנה:

הכנה:
1. הכנת הבצק: שמים בקערה את הקמח צרים במרכזו גומה ומוסיפים לתוכה את השמרים, המלח, השמן והמים, לשים לבצק חלק וגמיש.
2. עוטפים את הקערה במגבת, ומניחים במקום חמים כחצי שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. הכנת המלית: מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתרכך ומשחים, מוסיפים גם את הבשר, מערבבים ומטגנים עד שהוא משחים, מוסיפים את המלח, הפלפל האנגלי והצנוברים, מערבבים ומכבים את הלהבה.
4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) נוטלים מהבצק כדורים בגודל ביצה, ומרדדים כל כדור לעיגול בעובי 1/2 ס"מ ובקוטר כ-10 ס"מ ,ובעזרת האצבעות יוצרים שוליים מוגבהים מעט בקצוות עיגולי הבצק, מפזרים על כל עיגול בצק כף אחת מהמלית, אופים 10 דקות עד שהבצק מזהיב, מגישים חם.

דרג: