פיצטות של בצק עלים עם גבינות וזיתי קלמטה

מחפשים מנת פתיחה לאירוח או סתם נישנוש טעים? מתכון קל ופשוט לפיצטות קטנטנות מבצק עלים שממלאות את כל הבית בריח מגרה וקשה לעמוד בפניהן

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פיצטות של בצק עלים עם גבינות וזיתי קלמטה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 40 פיצטות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 חבילה בצק עלים
  • 1 חבילה גבינת "עדי ברי" של "תנובה" חתוכה לפרוסות
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינה בולגרית מעודנת מסדרת "פיראוס" חתוכה לקוביות
  • 50 גרם זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים
  • 50 גרם גבינת "גלעד קצ'קבל" של "תנובה" מגוררת
  • 1/2 שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן מסדרת "השף הלבן"

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. חותכים בצק לריבועים בגודל 7 ס”מ ומסדרים בתבנית.
3. מניחים במרכז כל ריבוע פרוסת ברי, קוביות בולגרית, זיתים, קשקבל ופרמזן.
4. אופים כ-20 דקות, עד שהמאפים מזהיבים והגבינות נמסות.
דרג: