פיצות אישות ועוגת כדורי פיצה

בואו להכין עם הילדים פיצות אישיות ומאפה פיצה מיוחד. ענבל רובין משתפת אותנו במתכון

מאת: ענבל רובין

דרג:
פיצות אישות ועוגת כדורי פיצה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: עוגת כדורי פיצה – 16 יחידות בתבנית אינגליש קייק עם

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 500 גרם קמח – 3/4 3 כוסות פחות 2 כפות
  • 50 גרם שמרים טריים / 15 גרם שמרים יבשים – שקית שמרים טריים / כף וחצי שמרים יבשים
  • 50 מ"ל שמן – 1/4 כוס
  • 250 מ"ל מים – כוס
  • 5 גרם סוכר – כפית
  • 5 גרם מלח – כפית
  • למילוי:
  • 5 כפות רסק עגבניות
  • 600-800 גרם גבינת מוצרלה מגוררת לפי משקל
  • כף שמן
  • כף מים
  • אורגנו
  • טימין
  • מלח
  • פלפל

אופן הכנה:

הכנה
1. בצק: את הבצק מכינים בלילה מראש, אך אם אתם רוצים באותו היום כבר לאכול את הפיצה מחממים תנור ל-60 מעלות, סוגרים אותו ומכניסים את הבצק לתפיחה בפנים (בעצם קיבלנו תא התפחה).
2. לקערת המיקסר עם וו לישה מכניסים את הקמח, שמרים, מים, סוכר ושמן ומעבדים על מהירות בינונית כ-2 דקות.
3. מפסיקים את פעולת המיקסר ומכניסים את המלח. ממשיכים לעבד את הבצק עוד כ-8 דקות או עד לקבלת בצק גמיש (בערך 10 דקות לישה).
4. מעבירים לקערה משומנת ומקומחת קלות את הבצק, נכסה עם ניילון נצמד וניתן לו לנוח לילה במקרר.

רוטב עגבניות:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים את כל החומרים בקערה, הרוטב לא צריך להיות סמיך מידי אבל גם לא מיימי מדי.
3. מחלקים את הבצק לחצי, כאשר עם החצי הראשון מתחיל להכין את עוגת כדורי הפיצה ואת החצי השני נשמור לפיצות האישיות.
4. מחלקים את הבצק לכ-16 עיגולים קטנים ופותחים אותם בעזרת מערוך (לשים לב לא לקרוע אותם).
5. מורחים מן הרוטב ומשאירים קצוות עבים ומפזרים מעט מן המוצרלה, סוגרים לעיגולים ומסדרים בתוך התבנית (צריכה להתקבל עוגה מ-2 שכבות כמו בתמונה למעלה).
6. מתפיחים עוד כ-15 דקות.
7. משמנים את העוגה במעט שמן ומעבירים לאפייה של כ-25-30 דקות או עד להזהבה.

להכנת הפיצות האישיות נעבוד באופן הבא:

1. את החצי השני שנותר נחלק גם לכ-8 עד 10 כדורים ונפתח בעזרת מערוך.
2. מורחים את הרוטב ונשאיר קצוות דקים, נוסיף את המוצרלה מעל ונעביר לתבנית האפייה.
3. אופים כ-20-25 דקות עד להזהבה (לשים לב לא לשרוף את הגבינה יותר מדי!)


דרג: