פיצה פטריות ושלוש גבינות

מאפה שמכינים בכמה דקות ותמיד קוצר מחמאות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ

דרג:
פיצה פטריות ושלוש גבינות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 2 פיצות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילת זוג בסיסים דקים לפיצה של מעדנות, מופשרת
  • 2 סלסילות פטריות יער, פרוסות
  • 1 גליל גבינת פרומעז "תנובה", חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 2 כוסות גבינת קשקבל של "תנובה", מגוררת
  • 0.5 כוס פתיתי גבינת פרמזן "השף הלבן"
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • שמן זית
  • רוטב טבסקו חריף (לא חובה)

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לטמפרטורה המקסימלית ומניחים תבנית במדף האמצעי.
2. על גבי נייר אפיה, מניחים בסיס פיצה ומברישים אותו בשמן זית. מסדרים בשכבה אחידה מחצית מקוביות גבינת הפרומעז, מחצית מפרוסות הפטריות ומפזרים 1 כוס גבינת קשקבל מגוררת. מתבלים במלח ופלפל ומזליפים מעט שמן זית.
3. כשהתנור חם, מוציאים את התבנית החמה בזהירות ומחליקים אליה את נייר אפיה עם בסיס הפיצה בזהירות. אופים 12-15 דקות עד שהבסיס זהוב ופריך והגבינה חמה ומבעבעת. 
4. מוציאים את הפיצה החמה מהתנור, מפזרים מעל ¼ כוס גבינת פרמזן מגוררת ומגישים מיד, בתוספת רוטב טבסקו חריף. 
5. חוזרים על סדר הפעולות עם בסיס הפיצה, הפטריות והגבינות הנותרות.
דרג: