פיצה פוקצ'ה

מהיר, טעים ומשביע. פוקצ'ות מוקפאות ועליהן רוטב טעים במיוחד והרבה גבינה. מוסיפים סלט על־יד ויש לכם ארוחה נהדרת.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
פיצה פוקצ'ה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4-4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 פוקצ'ות מוקפאות "מעדנות" (אריזה אחת)
  • קופסה (400 גרם) עגבניות מקולפות שלמות משומרות במיץ
  • 2 פילה אנשובי משומר בשמן זית + כפית מהשמן
  • 2 שיני שום בינוניות קלופות
  • 2 כפות שמן זית + מעט שמן נוסף להברשת הפוקצ'ות
  • מלח ופלפל
  • 150 גרם מוצרלה "תנובה" מגוררת גס או 150 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 25 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • ½ כפית אורגנו מיובש
  • פתיתי צ'ילי מיובשים

אופן הכנה:


1. מוציאים את הפוקצ'ות המוקפאות מהאריזה ומניחים אותן בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות).

2. מכינים רוטב. מסננים את העגבניות מהמיץ ומועכים אותן קלות כדי להוציא מתוכן כמה שיותר מהמיץ (שומרים את המיץ לתבשילים אחרים). מרסקים את העגבניות בבלנדר יחד עם אנשובי ושמן, שום ושמן זית. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.

3. מברישים את חלקן העליון של הפוקצ'ות במעט שמן זית. מורחים על כל פוקצ'ה חצי מכמות הרוטב, וזורים חצי מכמות המוצרלה. אופים במרכז התנור במשך 10 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור. זורים על הפוקצ'ות פתיתי פרמזן, אורגנו וצ'ילי לפי הטעם. מחזירים לתנור ל־4-3 דקות. מגישים חם.



דרג: