פיצה על בסיס רוטב עגבניות

תמיד חלמתם לדעת איך עושים פיצה כמו שצריך? קבלו את המתכון המושלם

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: שני בריל \

עיצוב: מאיה ליבנת הרוש

דרג:
פיצה על בסיס רוטב עגבניות
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 2 פיצות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • ¾ כוס מים פושרים
  • 1 כפית שמרים יבשים או טריים
  • 2 כוסות קמח פיצה
  • ½ 1 כפיות מלח
  • לרוטב עגבניות:
  • 2 קופסאות שימורים (800 גרם)ׂ עגבניות מרוסקות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • קמצוץ מלח
  • 1 שקית פתיתי עמק
  • 1 שקית פתיתים מיוחדים לפיצה
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • שמן זית
  • לתוספות פיצה 1:
  • סלסילת עגבניות מזנים וצבעים שונים, פרוסות
  • 1 צרור עלי בזיליקום
  • לתוספות פיצה 2:
  • סלסילת פטריות
  • 1 בצל , פרוס דק ומטוגן במחבת עם מעט שמן זית מעל להבה נמוכה עד להשחמה, כ-30 דקות
  • 1 פלפל ירוק חריף, פרוס דק (אם רוצים)
  • גבעול בצל ירוק, קצוץ דק מעל

אופן הכנה:

1.    להכנת הבצק: מערבבים בקערית את המים והשמרים ומערבבים עד שהשמרים נמסו לחלוטין.
2.    מניחים את הקמח והמלח בקערת מיקסר עם וו לישה ומוסיפים את מי השמרים. מעבדים עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים עד שהבצק רך וגמיש,  כ7-8 דקות. הבצק צריך להיות לח ונח לעבודה. אם הבצק דביק מדי אפשר להוסיף מעט קמח. מניחים את הקמח בקערה משומנת בשמן זית, מכסים במגבת ומניחים לתפוח בטמפרטורת החדר עד שהבצק הכפיל את נפחו, כ- ½ 1 שעות. אחרי ההתפחה ניתן לכסות את הבצק בניילון נצמד ולשמור במקרר עד 3 ימים.
3.    להכנת הרוטב: מערבבים בקערה את העגבניות המרוסקות, שום, שמן זית ומלח ומערבבים היטב.
4.    מחממים את התנור לחום המקסימלי ומחלקים את הבצק ל-2 כדורים שווים.
5.    לפיצה 1: מניחים על משטח העבודה נייר אפיה, מקמחים קלות ומרדדים כדור בצק לעיגול בעובי 5 מ"מ. מעבירים את נייר האפיה עם עיגול הבצק לתבנית אפיה.
6.    מניחים כמה כפות של רוטב העגבניות ומורחים לשכבה אחידה. משאירים את השוליים נקיים. מפזרים מעל שכבה אחידה של פתיתי עמק ופיצה, מסדרים מעל פרוסות עגבניה, מזליפים שמן זית ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור.
7.    אופים את הפיצה בחלקו התחתון של התנור עד שהבצק עשוי והגבינה מבעבעת, כ-10 דקות. מומלץ להפוך את התבנית כעבור 5 דקות, לאפיה אחידה.
8.    מזליפים מעט שמן זית, מפזרים עלי בזיליקום ומגישים חם.
9.    לפיצה 2: מניחים על משטח העבודה נייר אפיה, מקמחים קלות ומרדדים כדור בצק לעיגול בעובי 5 מ"מ. מעבירים את נייר האפיה עם עיגול הבצק לתבנית אפיה.
10.    מניחים כמה כפות של רוטב העגבניות ומורחים לשכבה אחידה. משאירים את השוליים נקיים. מפזרים מעל פתיתי עמק ופתיתים מיוחדים לפיצה ומעל שכבה אחידה של פטריות, בצל מקורמל ופלפל חריף. מזליפים שמן זית ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור.
11.    שוברים במרכז הפיצה ביצה ואופים בחלקו התחתון של התנור. אופים את הפיצה בחלקו התחתון של התנור עד שהבצק עשוי והגבינה מבעבעת, כ-10 דקות. מומלץ להפוך את התבנית כעבור 5 דקות, לאפיה אחידה.
12.    מזליפים מעט שמן זית, מפזרים בצל ירוק ומגישים חם.

דרג: