פיצה עיראקית

פיצה עיראקית עם גבינה בולגרית, שומר ואנשובי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פיצה עיראקית
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 גביעי יוגורט "שלי" של תנובה
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 1 עגבניה, מרוסקת בפומפייה דקה
  • 2 פיתות עיראקיות עבות בשרניות
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כוסות כרישה פרוסה
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 קורט הל
  • קורט מלח גס
  • 350 גרם גבינת פיראוס בולגרית מעודנת 9% של תנובה
  • 1 קופסת אנשובי
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
  • 1/2 סלסלת עגבניות שרי חצויות
  • צ'ילי יבש גרוס גס

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מכינים יוגורט שום: מערבבים את היוגורט עם השום כתוש והעגבניה המרוסקת.
2. מחממים את התנור לחום גבוה כ- 250 מעלות.
3. מניחים את הפיתות מעל רשת התנור.
4. על אש בינונית מחממים 2 כפות של שמן זית וצולים את הכרישה לריכוך קל, מוסיפים פלפל שחור גרוס עם קורט הל, שיני שום קצוצות וקורט מלח גס.
5. מצננים.
6. מפזרים מעל הפיתה את תערובת הכרישה ומעל מגרדים את הבולגרית המעודנת בנדיבות,
מעל מפזרים מהאנשובי וחצאי השרי, מעט צ'ילי חריף ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה גס שתצלה מעל.
7. מכניסים לתנור להשחמה מלאה ומגישים שלם בצלחת גדולה, בליווי יוגורט השום.
דרג: