פיצה נפוליאון

פיצה עשירה בכל טוב

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
פיצה נפוליאון
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 גביע גבינת נפוליאון זיתים 24%
  • 1 כפית תערובת תבלינים צימיצ'ורי (תערובת מוכנה)
  • ½ כפית אורגנו מיובש
  • ¼ כפית אבקת שום גבישי
  • 2 גלילים (2X 450 גרם) בצק עלים מרודד "מעדנות" מופשרים
  • 1 חלמון ביצה טרוף עם 1 כף מים
  • ¾ כוס רוטב עגבניות לפיצה של "אוליביה"
  • 200 גרם פתיתי גבינת מוצרלה "השף הלבן"
  • 50 גרם פתיתי פרמזן מסדרת "השף הלבן"

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. לתוצאות טובות יותר, כדאי "לייבש" קצת את גבינת הנפוליאון. שעתיים־שלוש לפני ההכנה מרפדים מסננת בינונית ב־4 שכבות של נייר סופג, ומניחים אותה על צלחת, מרוקנים את גבינת הנפוליאון למסננת, עוטפים בנייר הסופג ומשהים במקרר עד להכנת הפיצה.
2. מחממים תנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות) - עדיף בתכנית טורבו, כדי שאפשר יהיה לאפות את שתי הפיצות יחד. מרפדים שתי תבניות שטוחות גדולות בנייר אפייה. מוציאים את גבינת הנפוליאון מעטיפת הנייר הסופג לתוך קערה. מוסיפים תבלין צ'ימיצ'ורי, אורגנו ושום גבישי ומערבבים היטב בכף.
3. פורשים גליל של בצק עלים בכל תבנית, ומסלקים את הניילון. מברישים כל עלה בצק בחלמון טרוף, ומקפלים פנימה שוליים ברוחב 1 ס"מ מארבעת הצדדים. מהדקים את השוליים המקופלים בשיני מזלג,ומברישים גם אותם בחלמון טרוף.
4. מורחים רוטב פיצה על ריבועי הבצק עד השוליים המקופלים. זורים מוצרלה על רוטב העגבניות. בעזרת 2 כפיות מניחים גושים קטנים של גבינת נפוליאון מעל ברווחים שווים, וזורים למעלה את פתיתי הפרמזן.
5. אופים במשך 20 דקות, או עד ששולי הבצק תפוחים וצבעם חום זהוב. מוציאים מהתנור, וחותכים למלבנים בגודל הרצוי. מגישים חם.
דרג: