פיצה לבנה

פיצה עשירה בטעמים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
פיצה לבנה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: תבנית 15 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 בצק שמרים של מעדנות, מופשר
  • 1/2 כוס גבינת כנען 5% לבישול ואפייה מסדרת "השף הלבן" מפוררת
  • 100 גרם פתיתי גבינת מוצרלה "השף הלבן"
  • 1/3 כוס פרמזן של תנובה, מגורדת
  • 1 בצל אדום, פרוס לטבעות
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • מלח ים, לפי הטעם
  • 1 פלפל צילי, קצוץ דק או פלפל שאטה טחון ( לא חובה)
  • שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות

אופן הכנה:

הכנה
1. מניחים בתחתית התנור אבן שמות או תבנית ומחממים לטמפרטורה המקסימלית. 
2. על גבי משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעיגול או ריבוע ומניחים על נייר אפייה.
3. מברישים את הבצק במעט שמן זית ומפזרים מעל את הגבינות, טבעות הבצל ופלפל חריף (אם משתמשים). מתבלים במלח ופלפל ואופים עד שהבצק מזהיב והגבינות נמסו והן מבעבעות, כ-10 דקות. 
4. בינתיים, בקערית קטנה מערבבים את השום הכתוש עם מעט שמן זית. מוציאים את הפיצה מהתנור, מברישים את שמן הזית המתובל ומגישים חם. 
דרג: