פיצה חצילים ופלפלים קלויים עם גבינה צפתית

מאפה בסגנון מקומי, שיש בו מכל טוב הארץ: חצילים, פלפלים וגבינה שיש רק לנו.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: מתכון גולש

דרג:
פיצה חצילים ופלפלים קלויים עם גבינה צפתית
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 2 פיצות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 600 גרם (1/3 4 כוסות) קמח ייעודי ללחם (שטיבל 2)
  • 15 גרם שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 360 מ"ל (1/2 1 כוסות) מים פושרים
  • לתוספות:
  • שמן זית
  • 6 כפות קטשופ
  • 2 כפות רוטב צ'ילי חריף
  • 2 חצילים קלויים ומקולפים
  • 2 פלפלים קלויים, קלופים וחתוכים לרצועות
  • 200 גרם גבינה צפתית מעודנת פיראוס מגוררת על פומפייה
  • עלי בזיליקום מ-6 ענפים קצוצים
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1.  מכינים את הבצק: לשים את החומרים במיקסר עם וו לישה כ-10 דקות, או עד לקבלת בצק רך וגמיש.
מניחים בקערה משומנת, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
2. חובטים בבצק כדי להוציא ממנו אוויר וחוצים אותו. מרדדים ל-2 משטחים עגולים ומתפיחים כ-15 דקות.
3. מחממים תנור ל-220 מעלות. 
4. מערבבים כף שמן זית עם קטשופ וצ'ילי חריף. מורחים 3-2 כפות על כל משטח, מורחים חצילים קלויים ומפזרים פלפלים, צפתית מגוררת ועלי בזיליקום.
5. אופים 12-10 דקות, עד ששולי הבצק מזהיבים. מפזרים מלח גס ופלפל גרוס. מזלפים מעט שמן זית ומגישים חם.
דרג: