פיצה ביתית מעולה

קל להכין פיצה בבית וזה כל כך טעים

מאת: אלה קלפנר

דרג:
פיצה ביתית מעולה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 3 כוסות קמח + 1 כף קמח
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כף מלח
  • כוס מים פושרים
  • 20 גרם שמרים
  • לרוטב:
  • 1 קופסא שימורי עגבניות חתוכות/ מגורדות
  • 3 עגבניות בשלות קצוצות לחתיכות קטנות
  • 1/2 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • שמן זית לטיגון
  • אורגנו, בזיליקום, מלח, פלפל שחור
  • לפיצה:
  • 1/2 חבילה גבינה צהובה מגורדת
  • 1/2 חבילה זיתים חתוכים או כל תוספת אחרת שרוצים להוסיף

אופן הכנה:

לבצק:
  • שמים את השמרים במים הפושרים למשך 5 דקות.
  • את יתר חומרי הבצק מערבבים באופן ידני בקערה.
  • מוסיפים את השמרים לבצק ויוצרים ממנו עיגול. 
  • מכסים במגבת להתפחה במקום חמים לשעה.
  • לרוטב:
  • מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בו את הבצל מעט.
  • מוסיפים את השום וכעבור דקה את העגבנית הרגילות.
  • לאחר 5 דקות של טיגון מוסיפים את העגבניות מהקופסא.
  • מתבלים לפי הטעם ומבשלים על אש קטנה למשך 1/2 שעה.
  • הרכבת הפיצה:
  • בתום השעה ולאחר שהבצק תפח - מקמחים משטח ויוצרים עיגול לפיצה בגודל ועובי הרצוי.
  • על הבצק מניחים רוטב בכמות הרצויה.
  • מפזרים את התוספות והגבינה הצהובה.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 30-40 דקות.

  • דרג: