פיצה ביאנקה עם גבינה צפתית, פטרוזיליה, שום ושמן זית

פיצה שהיא לא רק לילדיםפיצה ביאנקה עם גבינה צפתית, פטרוזיליה, שום ושמן זית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פיצה ביאנקה עם גבינה צפתית, פטרוזיליה, שום ושמן זית
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מצרכים לבצק:
  • 500 גרם קמח לבן
  • 1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
  • 1 כוס (320 מ"ל) מים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית (10 גרם) מלח
  • 1 כפית (10 גרם) סוכר
  • למלית:
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינה צפתית 5% מסדרת פיראוס, מפוררת
  • 3-4 שיני שום קצוצות
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן זית להברשה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מערבלים קמח ושמרים במיקסר עם וו לישה.
2. מוסיפים מים, שמן זית, מלח וסוכר תוך כדי ערבול ולשים 10 דקות (לא לוותר על זמן הלישה), עד לקבלת בצק רך, גמיש למגע ונוח לעבודה.
3. מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה 30 דקות עד להכפלת הנפח.
4. מחממים תנור ל-200 מעלות.
5. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעיגול, ומברישים במעט שמן זית.
6. מפזרים גבינה, שום, פטרוזיליה, מלח ופלפל על פני עיגולי הבצק. מזלפים שמן זית, ואופים כ-15 דקות עד ששולי הבצק זהובים.
 

דרג: