פיצה ביאנקה

גבינה צפתית, פטרוזיליה, שום ושמן זית פיצה חגיגית ולבנה, בלי רוטב עגבניות, עם שפע גבינות מיוחדות.

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פיצה ביאנקה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 2 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חומרים:
  • ½3 כוסות + כף (500 גרם) קמח לחם
  • 1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
  • 1 כוסות (320 מ”ל) מים
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית (10 גרם) מלח
  • 1 כפית (10 גרם) סוכר
  • למלית:
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינה צפתית 5% מסדרת פיראוס, מפוררת
  • 4-3 שיני שום קצוצות
  • צרור פטרוזילה קצוצה
  • מלח ים ופלפל שחור
  • שמן זית להברשה

אופן הכנה:

 הכנה
1. מכינים את הבצק ואופים אפייה חלקית:
מערבלים קמח ושמרים במיקסר עם וו לישה. מוסיפים מים, שמן זית, מלח וסוכר תוך כדי ערבול ולשים 10 דקות (לא לוותר על זמן הלישה!), עד לקבלת בצק רך, גמיש למגע ונוח לעבודה.
2. מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה 30 דקות עד להכפלת הנפח.
3. מחממים תנור ל-200 מעלות.
4. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעיגול, ומברישים במעט שמן זית.
5.אופים את עיגולי הבצק כ-6 דקות אפייה חלקית.
6. ממלאים ואופים שוב: מפזרים גבינה, שום, פטרוזיליה, מלח ופלפל על פני עיגולי הבצק. מזלפים שמן זית בנדיבות, ואופים עוד 8-6 דקות עד ששולי הבצק זהובים. הגבינה לבנה ולכן היא לא נמסה!

 

דרג: