פילה סלמון ברוטב שמנת צונן

מנת דג סלמון חגיגית, דג אפוי בניר אלומיניום עם חמאה ושוחה ברוטב שמנת, חזרת, מיונז וחרדל

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פילה סלמון ברוטב שמנת צונן
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 יחידות פילה סלמון של דגי תנובה -250 גרם כל יחידה
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 150 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
  • 4 בצלים ירוקים קצוצים דק
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 5 שיני שום כתושות
  • מיץ סחוט מלימון אחד
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 80 גרם חמאת תנובה חתוכה ל-5 קוביות
  • לרוטב:
  • 2 גביעים שמנת תנובה 15%
  • 1/2 כוס מיונז משובח
  • 2 כפות חרדל גרגרים
  • 2 מלפפונים חמוצים מגוררים דק
  • 1/4 כוס עירית קצוצה
  • 4 שיני שום כתושות
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כפית חזרת לבנה (לא חובה)

אופן הכנה:


1. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות). שמים במרכז כל יריעת נייר אלומיניום (5 יריעות נייר אלומיניום בגודל 30X30 ס"מ) את הדג. מתבלים במלח ובפלפל, זורים מעל את הפטריות, הבצל, הפטרוזיליה והשום. מערבבים את מיץ הלימון והיין ויוצקים על כל דג.
2. שמים על כל דג קוביית חמאה, מקפלים את יריעת האלומיניום מעל הדג, מהדקים וסוגרים היטב. מסדרים את הדגים העטופים בתבנית ואופים כ-20 דקות.
3. מוציאים את הדגים מהעטיפה מסדרים בצלחת אישית ומגישים בצד את הרוטב.
4. להכנת הרוטב: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומצננים היטב.
 

דרג: