פילה סלמון ברוטב אפונה על מצע פירה קטיפתי

לקבל מחמאות בלי יותר מדי מאמץ זה לא קל, אבל עם המתכון הזה זה אפשרי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פילה סלמון ברוטב אפונה על מצע פירה קטיפתי
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 400 גרם פילה סלמון, חתוך ל-8 חתיכות בגודל בינוני
  • פלפל שחור
  • מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • לרוטב
  • ½ כוס ( 125 מ"ל) יין לבן
  • 200 גרם אפונה קפואה
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • לפירה
  • 6 תפוחי אדמה בגודל בינוני עד גדול, קלופים וחתוכים לרבעים
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
  • פלפל שחור
  • מלח

אופן הכנה:

אופן הכנה: 
הכנת הפירה
1. בסיר גדול מרתיחים מים עם כפית מלח ומבשלים את תפוחי האדמה עד שמתרככים לגמרי.
2. מסננים את תפוחי האדמה ממי הבישול ומועכים בעזרת ממחה ידני עד לקבלת פירה.
3. בעוד הפירה חם מוסיפים את החמאה, השמנת ואגוז המוסקט ומערבבים.
4. מתבלים במלח ופלפל.
הכנת הדג
1. מחממים תנור לחום בינוני (160 מעלות).
2. מחממים במחבת שמן וצולים את נתחי הסלמון כדקה וחצי מכל צד (6 צדדים) .
3. מעבירים לתנור החם עד להגשה.
הכנת הרוטב
1. במחבת בה צלינו את הדגים מחממים את היין עד שכמעט התאדה.
2. מוסיפים את האפונה והשמנת ומביאים לרתיחה.
3. מסירים מהלהבה וטוחנים את הרוטב במעבד מזון או בבלנדר.
4. מתבלים במלח ופלפל.
הרכבת המנה
1. מחממים את הפירה והרוטב.
2. מסדרים על צלחת הגשה מצע מהפירה, מניחים מעליו את הסלמון (ששהה בתנור) ויוצקים מעל שתי כפות מהרוטב.
 
דרג: