פילה סלמון בחמאות

פילה סלמון בחמאות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פילה סלמון בחמאות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 יחידות פילה סלמון של דגי תנובה, 200 גרם כל אחת
  • חמאה מתובלת להברשה:
  • 100 גרם חמאת תנובה מלוחה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית מכל עשב תיבול קצוץ דק: רוזמרין, טימין, אורגנו
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • פלפל גרוס טרי
  • חמאה  מתובלת
  • 3 כפות אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום קצוץ
  • 2 כפות מיץ תפוזים טבעי
  • 100 גרם חמאת תנובה בטמפ/ חדר
  • קורט מלח
  • פלפל לבן

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
הכנת חמאה להגשה:
במעבד מזון טוחנים האגוזים והבזיליקום, מוסיפים מיץ תפוזים, חמאה,מלח ופלפל עד קבלת תערובת אחידה.
עוטפים בנייר שעווה, או בנייר כסף לגליל ארוך, ומצננים לפחות ל-3 שעות. ניתן להכין מראש ולהקפיא.

הכנת חמאה להברשה:
בסיר קטן ממיסים את כל הרכיבים ומבשלים על אש נמוכה ח-5 דקות.
מדליקים גריל התנור לחום בינוני שמים מנות הדג בתבנית ומברישים בנדיבות בחמאה המתובלת להברשה. צולים מתחת לגריל במרחק של 15 ס"מ ממקור החום. מברישים מפעם לפעם והופכים. אופם 5-7 דקותמכל צד (תלוי בעובי הנתח).
מגישים את הדג חם על הריזוטו עם פרוסת חמאה להגשה מעל כל מנה.


 

דרג: