פילה סלמון בברביקיו יין ואגוזים מסוכרים

מנת דג מושלמת שהאורחים לא יפסיקו לדבר עליה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פילה סלמון בברביקיו יין ואגוזים מסוכרים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: מנות 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 מנות של פילה סלמון 120 גרם
  • 3/4 כוס רוטב ברבקיו
  • רבע בצל בינוני קצוץ דק מאוד
  • 2 כפות יין אדום
  • כפית ג'ינג'ר כתוש
  • כף מלאה דבש
  • כף חומץ בלסמי
  • חופן של פקאן סיני מסוכר, מרוסק גס

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. בקערה בינונית טורפים למשרה את רוטב הברביקיו: בצל, יין, כף מים, קורט מלח דק כפית ג'ינג'ר ודבש. מערבבים היטב.
2. מסדרים את פילה הסלמון עם העור כלפי מטה ומורחים את חומרי המשרה מכל צידי הדג. מעבירים למקרר לשעה.
3. מחממים היטב את הגריל ומשמנים את הרשת. מנקים שאריות משרה מהדג. מניחים את הסלמון תחילה על הצד עם העור כלפי הרשת ולאחר 2 דקות מסובבים. לאחר 2 דקות מניחים על הדופן ולאחר 2 דקות לערך מסובבים לדופן הדג השניה וצולים מעט. אין צורך לצלות את פילה הסלמון יותר מדי בכדאי לא לייבש אותו. על מנת שיהיה נוח להפוך את הדג מומלץ להשתמש במלקחיים האוחזות בדפנות הדג.
4. מעבירים לצלחת ההגשה ומפזרים מעל חופן של אגוזים מסוכרים.
5. מטפטפים מעל מעט שמן זית וחומץ בלסמי.

דרג: