פילה סלמון אפוי עם רוטב פלפלים ורוטב צ'ילי חריף מתוק

פילה סלומון שסופח אליו טעמים דרום אמריקאים,חובבי דגים לא יוכלו לסרב לה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פילה סלמון אפוי עם רוטב פלפלים ורוטב צ'ילי חריף מתוק
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 6 מנות מלבניות/מרובעות חד פעמי 5X10 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 פילה סלמון נקי בלי עצמות עם העור במשקל 1 וחצי קילו
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 כוס יין לבן
  • לרוטב
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים קוביות קטנות
  • 2 פלפלים צהובים חתוכים לקוביות קטנות
  • 3 כפות שמן זית
  • 100 גרם חמאת תנובה
  • 2 בצלים אדומים קצוצים דק
  • 1 כוס רוטב צ'ילי חריף מתוק
  • 1 כוס קצפת צמחית במתיקות עדינה מסדרת השף הלבן
  • 1 שקית כוסברה קצוצה

אופן הכנה:


1. לחמם תנור ל 170 מעלות.
2.לקחת תבנית אפיה ולשמן עם שמן זית.
3.להניח את פילה הסלמון עם העור כלפי מטה ולפזר על הדג מלח פלפל שום קצוץ ומעט שמן זית.
4.להרטיב יפה עם היין הלבן ולאפות בתנור כ 15 דקות עד שהדג כמעט מוכן.
5.הכנת הרוטב:לחמם סיר עם שמן זית,להוסיף בצל ופלפלים ולטגן קלות.
6.לאחר כ 4 דקות להוסיף את היין ולרכז לרבע כמות.
7.להוסיף רוטב צ'ילי ואת הקצפת צמחית הצמחית ולהרתיח למשך 2 דקות.
8.להוסיף את החמאה.
9.להוציא את הסלמון מהתנור ולצקת עליו את הרוטב ולבשל בתנור עוד כ 8 דקות.
10.מוציאים מהתנור ושמים את הסלמון על פלטה.יוצקים מעל את הרוטב,מפזרים את הכוסברה ומגישים.
דרג: