פילה מושט צלוי על מצע של קולרבי, שומר ואפונה ירוקה

טעמה היחודי של מנה זו מוענק לה בזכות השומר, שמאבד מעט מריחו במהלך הבישול, אך תורם טעם שמוכר מקדירות מזרחיות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פילה מושט צלוי על מצע של קולרבי, שומר ואפונה ירוקה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 פילה של מושט, מופשרים
  • מלח
  • פלפל לבן
  • שמן זית
  • מיץ מ-1 לימון טרי
  • 1 בצל סגול בינוני, קצוץ
  • 2 פקעות שומר, פרוסות לפלחים בינוניים
  • 2 שיני שום, פרוסות
  • 1.5 כוסות אפונה ירוקה של סנפרוסט, מופשרת מעט
  • 1 קולרבי קלוף, חתוך לפלחים בינוניים
  • פלפל שחור גרוס
  • 3/4 כוס יין לבן
  • 2 כפות צלפים, מסוננים
  • 10 עגבניות שרי, חצויות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה:


1. מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות.
2. מחלקים את פילה המושט ל-3 חלקים לרוחבם.
3. מעל הדגים מפזרים מעט מלח, פלפל לבן, שמן זית ומיץ לימון ומשרים ל-10 דקות.
4. במצלית שמתאימה לתנור מחממים 3 כפות שמן זית ומטגנים קלות את הבצל הקצוץ. מוסיפים את השומר, את שיני שום הפרוסות, האפונה והקולרבי.
5. צולים לעוד כ-10 דקות ומתבלים במעט פלפל שחור גרוס, קורט מלח, 2 כפות מיץ לימון והיין הלבן. מצמצמים את הנוזלים לחצי תוך ערבוב קל .
6. מסדרים את פילה המושט מעל ירקות השורש הצלויים, מכסים ומעבירים אל התנור לצלייה במשך כ-15 דקות.
7. מסירים את הכיסוי, מפזרים מעל צלפים ואת חצאי עגבניות השרי וצולים לעוד 4-5 דקות.
8. מוציאים ומפזרים מעל מפזרים פטרוזיליה קצוצה. מגישים חם.

דרג: