פילה לברק בחלב קוקוס ושמנת - בסגנון תאילנדי

מנה אסטטית מושקעת

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: מסעדת ים 7

דרג:
פילה לברק בחלב קוקוס ושמנת - בסגנון תאילנדי
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן עבודה: 25 דקות

כמות מנות: 1 מנה

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • פילה מדג לברק אחד במשקל של 500 גר’
  • לרוטב:
  • 1/2 כוס שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן תנובה
  • 1/4 כוס חלב קוקוס
  • 1/4 כוס יין לבן יבש
  • 2 בצלי שאלוט
  • 1/2 כפית משחת "טום-ים" (מוצר תאילנדי, ניתן להחליף בפפריקה חריפה – חצי כפית)
  • 2 כפיות שורש ג’ינג’ר קצוץ דק
  • 3 פטריות שיטאקה
  • 6 פטריות שמפניון טריות
  • 1 חופן עלים תרד טרי
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף חמאת תנובה לטיגון
  • לקישוט:
  • רצועות דקות של גזר

אופן הכנה:

ההכנה:
1. קוצצים את הבצלים, משרים את פטריות השיטאקה במים רותחים ל-5 דק’.
2. ממיסים את החמאה במחבת כבדה ומוסיפים לה את שן השום הקצוצה.
3. מוסיפים למחבת את הבצלים, הג’ינג’ר ומשחת ה"טום-ים" וממשיכים לאדות.
4. קוצצים את פטריות השיטאקה והשמפניון ומוסיפים אותן למחבת.
5. לאחר טיגון קצר מוסיפים יין לבן, שמנת לבישול 15% וחלב קוקוס, מצמצמים ומקרצפים את תחתית המחבת.
6. מוסיפים את התרד, מלח ופלפל לפי הטעם ולאחר כ-2 דק’ מוסיפים את הגזר ומכבים את האש.
7. מניחים את פילה הדג על מחבת גריל משומנת היטב ומחוממת מראש, כ-4 דק’ לכל צד (לא יותר מזה אחרת בשר הפילה מאבד מעסיסיותו)*
8. עורכים את הרוטב על צלחת ומניחים מעל את הפילה. פילה הדג מוכן כאשר צבעו של בשר הדג הופך – לבן שנהב.
דרג: