פילה דניס צלוי על מצע תפוח אדמה

מנה קלאסית לארוחת ערב מושלמת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פילה דניס צלוי על מצע תפוח אדמה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 2 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 יחידות פילה דג דניס
  • 6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
  • 6 כפות דבש
  • 2 כפות זנגביל טרי מגורר
  • 1 מכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
  • 50 גרם חמאת תנובה לרוטב
  • לפילה
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • קורט מלח
  • מיץ מלימון סחוט

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. פורסים את תפוחי האדמה לאורכם. מכניסים אותם לסיר עם מים ומבשלים עד שהם מתרככים מעט (לא לערבב במשך הבישול או לדקור יותר מדי). מוציאים אותם מהמים ומצננים.
2. מפזרים מעל פילה הדניס את שמן הזית, הפלפל השחור, המלח ו-2 כפות הדבש ומניחים בצד למשך 15 דקות.
3. מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית אפייה ומעליהם יוצקים 2 כפות דבש, מעט מיץ לימון, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ואופים עד קבלת צבע זהוב.
4. מניחים את הדגים על רשת אפייה כאשר העור שמשומן בשמן זית מונח כלפי מטה. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 15 דקות.
5. מעבירים את הדגים לכלי הגשה, נועצים מזלג בחמאה ומושחים את הדגים בחמאה לפני ההגשה.
להכנת הרוטב לדגים:
1. מחממים במחבת עמוקה 50 גרם חמאה.
2. מוסיפים לחמאה את הזנגביל, 2 כפות הדבש והשמנת. מנמיכים לאש קטנה ומוסיפים את הסוכר, המלח ומעט מיץ לימון. מצמצמים את הרוטב.
אופן הגשה:
מניחים במרכז כל צלחת מספר פרוסות תפוחי אדמה. מעליהן מניחים 2 יחידות פילה דניס, ויוצקים את הרוטב על הפילה.

דרג: