פילה דניס בחמאת עגבניות ושמנת

טעים, משביע וקל להכנה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: בני סיידא

דרג:
פילה דניס בחמאת עגבניות ושמנת
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 יחידות פילה דניס 150 גרם כל יחידה
  • שמן זית לטיגון
  • מלח, פלפל שחור
  • לחמאת עגבניות:
  • 5 עגבניות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 2 שיני שום כתושות
  • 40 גרם חמאת תנובה חתוכה לקוביות
  • 1/3 כוס שמנת להקצפה מסדרת השף הלבן
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

אופן הכנה:

הכנה
1. להכנת חמאת עגבניות: חוצים את העגבניות לרוחב מרוקנים את המיץ והגרעינים לסיר מתבלים במלח, פלפל ושום ומבשלים 3 דקות. מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה תוך כדי טריפה רצופה. מוסיפים את השמנת ומבשלים 3 דקות. מסירים מהאש מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים.
2. מתבלים את הדגים במלח ובפלפל מטגנים בשמן זית עד להזהבה משני הצדדים. מניחים בצלחת פילה דג, יוצקים ליד מעט מהרוטב ומגישים עם לחם טרי.
דרג: