פילה דג על מצע שומר ופטה בקראסט של פרמזן

שילוב מקסים של דג רך ונימוח במעטה פריך של פירורי לחם, אגוזים וגבינת פרמזן

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פילה דג על מצע שומר ופטה בקראסט של פרמזן
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: מנות 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 פילטים של דג ים (דניס או בס) במשקל 180 גרם כ”א
  • 50 גרם חמאת “תנובה”
  • 4 פקעות שומר חתוכות לפרוסות אורכיות בעובי 1/2 ס”מ
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינת פטה כבשים מסדרת “פיראוס” חתוכה לקוביות בגודל 1 ס”מ
  • 2 כפות עשבי תיבול קצוצים (עירית, פטרוזיליה, בזיליקום או כוסברה)
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כוס עראק או יין לבן חצי יבש
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • לקראסט:
  • 25 גרם חמאת “תנובה”
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 50 גרם אגוזים מלך קצוצים
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • 1/2 שקית (50 גרם) פתיתי פרמז'ן מסדרת “השף הלבן”
  • עלים קצוצים מ-5 גבעולי נענע

אופן הכנה:


1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מכינים את המצע והדגים: ממיסים 25 גרם חמאה במחבת, מוסיפים שומר ומטגנים כ-5 דקות עד להזהבה.
3. מניחים את השומר בתבנית, מפזרים מעל קוביות גבינת פטה, עשבי תיבול ושום ויוצקים עראק או יין ומיץ לימון.
4. באותה מחבת ממיסים את יתרת החמאה. מניחים את הדג כשהעור כלפי מטה ומטגנים כ-3 דקות עד להזהבה.
5. מניחים את הדג על מצע השומר, כשהעור כלפי מטה.
6. מכינים את הקראסט ואופים: ממיסים חמאה במחבת בינונית. מוסיפים שום, פירורי לחם ואגוזים, ממליחים, מפלפלים ומטגנים תוך כדי בחישה 3-2 דקות עד שמתקבל ריח של שום. מצננים היטב.
7. מוסיפים פרמזן ונענע, מערבבים ומפזרים על הדגים. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.
8. אופים 10 דקות. מסירים את הרדיד האלומיניום ואופים עוד כ-5 דקות עד שהדגים מוכנים.

דרג: