פילה דג סול ברוטב טרגון, צלפים ושמנת

שילוב הטרגון ברוטב הצלפים והשמנת מעניק לו טעם מנטה קל ומרענן, מנה חגיגית ומרשימה לארוחת שבת ולכל עת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פילה דג סול ברוטב טרגון, צלפים ושמנת
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 מנות דג סול קפוא, מופשרות
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 50 גרם קמח לבן
  • 1 לימון
  • 100 גרם חמאת תנובה
  • 3 כפות שמן זית
  • כוס וחצי יין אדום
  • 3 שיני שום פרוסות דק
  • 3 כפות טרגון טרי חתוך כס
  • מיכל שמנת מתוקה 32% מסדרת השף הלבן
  • 2 כפות עירית קצוצה

אופן הכנה:

הכנה:
1. מתבלים את הדגים משני הצדדים בקורט מלח, פלפל לבן ומיץ מחצי הלימון ומשרים 15 דקות.
2. מצפים את 2 צידי הדג בקמח.
3. במחבת ממיסים 50 גרם חמאה ומוסיפים 3 כפות שמן זית.
4. מניחים את הדג במחבת כשהעור כלפי מטה, צולים לצבע זהוב ובעזרת טרווד שטוח מוציאים לצלחת.
5. במחבת נוספת מחממים על להבה בינונית את היין, מיץ מחצי הלימון הנותר, השום עם 50 גרם חמאה. מצמצמים 1/2 מכמות הנוזל.
6. מוסיפים את הצלפים, הטרגון והשמנת, ממליחים ומפלפלים קלות.
7. מרתיחים בזהירות, מנמיכים את האש ללהבה בינונית ומסמיכים קלות את הרוטב.
8. מניחים את הדגים כאשר הצד הלא צלוי על הרוטב ומרתיחים.
9. מסדרים את הדג בצלחת, יוצקים מהרוטב מעל ומעטרים עם עירית קצוצה. מגישים חם.
 

דרג: