פילה דג בשמן זית ותבלינים

מנת דג קלילה ופשוטה אך מרשימה מאוד

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: עומרי עוז יופה

דרג:
פילה דג  בשמן זית ותבלינים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 רצועות פילה עבות
  • קוסברה קצוצה (כמות נכבדת)
  • שמן זית כיד המלך
  • שום כתוש
  • מלח
  • פלפל
  • 2 לימונים טריים

אופן הכנה:

לוקחים תבנית ומצפים אותה בנייר כסף ועלייה מורחים עם היד שמן זית מלח פלפל ושום כתוש לאורך כל התבנית.
1. לוקחים תבנית ומצפים אותה בנייר כסף. מורחים מעל (עם היד) שמן זית, מלח, פלפל ושום כתוש כך שיכסה את כל התבנית.
2. מניחים את חמש חתיכות הפילה על התבנית, ומורחים עליהן את אותם החומרים: שמן זית, מלח, פלפל ושום כתוש.
3. מפזרים כוסברה וסוחטים מלמעלה את הלימונים (לא לזרוק את הלימונים לאחר הסחיטה).
4. חותכים את הלימונים הסחוטים לפרוסות, ומניחים על הפילה. מכסים את הפילה בנייר כסף היטב כדי שלא יתייבש.
5. מכניסים לתנור ואופים במשך 30 עד 40 דקות בחום של 180 מעלות.



 
דרג: