פילה דג ברבוניה על מצע פטריות ושמנת

ברבוניות ופטריות - שילוב מנצח

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: השף אבי שליסל

דרג:
פילה דג ברבוניה על מצע פטריות ושמנת
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לדג :
  • 1/2 ק"ג פילה דג ברבוניה
  • מיץ לימון מלימון אחד
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן זית
  • למצע הפטריות :
  • 3 סלסילות פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
  • 2 סלסילות פטריות פורטובלו חתוכות לרבעים
  • 5 גבעולי בצל ירוק קצוצים (מפרידים את החלק הלבן הקצוץ מהחלק הירוק )
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 1 כף שטוחה קמח
  • 1 כפית אבקת מרק טעם עוף או פטריות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אגוז מוסקט
  • מעט שמן רגיל

אופן הכנה:

1. מתבלים את הדג במיץ לימון, מלח ופלפל ומניחים בצד.
2. בסיר קטן מחממים מעט שמן ומזהיבים קלות את החלק הלבן של הבצל ירוק. מוסיפים את הפטריות ומטגנים קלות. מוסיפים את אבקת המרק והקמח ומערבבים. מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומבשלים מספר דקות תוך ערבוב מידי פעם. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
3. מחממים במחבת מעט שמן זית וצורבים את הדג. בתחילה את הצד הפנימי של הפילה ולאחר מכן את הצד של העור .
4. להגשה: מסדרים על צלחת הגשה את הפטריות והשמנת ומניחים מעל את פילה הדג הצרוב. מקשטים בבצל ירוק קצוץ ומגישים.
 

דרג: