פילה דג אמנון צלוי בעגבניות ואורגנו

מתכון דגים משביע ועשיר בטעים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פילה דג אמנון צלוי בעגבניות ואורגנו
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 פילה אמנון נקי מעצם
  • 3 כפות צנובר
  • שמן קנולה
  • 1 בצל לבן
  • 2 מקלות סלרי קצוצים
  • 2 כפות + 1/3 כוס יין אדום
  • 6 עגבניות אדומות ובשלות, חתוכות לקוביות ומסוננות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף ממרח עגבניות מיובשות "אוליביה"
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • 2 ענפי אורגנו טרי
  • 2 כף מיץ לימון טרי
  • 6 כפות שמן זית
  • מלח גס

אופן הכנה:

הכנה
1. מחממים מחבת טפלון ומוסיפים את הצנוברים. קולים לדקה תוך הקפצה מתמדת, מדי פעם מורידים את המחבת מהחום. מעבירים לצינון במסננת רחבה (יש לשים לב לא לשרוף את הצנוברים, שעלולים לקבל טעם מר).
2. מכינים רוטב עגבניות: מחממים 3 כפות של שמן זית וצולים את הבצל ל-5 דקות. מוסיפים את הסלרי, צולים לדקה ומוסיפים 2 כפות יין אדום. ממשיכים לצלות עד להשחמה קלה. מוסיפים את העגבניות עם השום, האורגנו, העגבניות המיובשות, 3 קורט מלח, קורט פלפל שחור טחון, 1/3 כוס יין אדום וצולים כ-20 דקות לריכוך, ייבוש קל וחיבור של הרוטב. מעל מוסיפים כף מיץ לימון ומערבבים.
3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
4. חותכים את האמנון ל-2 חתיכות אלכסוניות.
5. מעלים את חום התנור לחום גבוה.
6. מעבירים את האמנון לתבנית ומעל יוצקים 3 כפות של שמן זית, בוזקים מעט מלח גס, מעט פלפל שחור וכף מיץ לימון. מערבבים ומשרים ל-5 דקות.
7. מעבירים את האמנון לצלייה בתנור ללא כיסוי, למשך 5 דקות.
8. מוציאים מן התנור ויוצקים על הדג את רוטב העגבניות.
9. מכסים את התבנית עם הדג ברדיד אלומיניום ומחזירים לתנור לצלייה של 10 דקות, מסירים את הכיסוי וצולים לעוד 2-3 דקות.
10. מגישים חם בעיטור של הצנוברים הקלויים.
דרג: