פילה ברבוניה עטוף בבצק עלים ברוטב יוגורט עיזים

דגי ברבוניה אפויים במעטה בצק עלים, מוגשים במעטה רוטב יוגורט עזים קר

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פילה ברבוניה עטוף בבצק עלים ברוטב יוגורט עיזים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 15 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה 'מעדנות', מופשר
  • 30 יח' פילה ברבוניה
  • לרוטב:
  • 1 גביע יוגורט עיזים
  • כוסברה טרייה, קצוצה
  • 3 שיני שום, קצוצות דק
  • מלח גס
  • פלפל שחור, גרוס עדין
  • 2 חלמונים טרופים, להברשה

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים תנור לחום גבוה (200 צ.). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מניחים את דגי הברבוניות בתבנית ואופים כ- 7 דקות. מוציאים ומניחים בצד.
3. מנמיכים את חום התנור לחום גבוה (190 צ.). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
4. מקמחים קלות משטח עבודה ופורשים עליו את הבצק. חותכים לרצועות בגודל 5 X 25 ס"מ.
5. להכנת הרוטב: מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב ומצננים במקרר למשך שעה.
6. מניחים במרכז כל רצועה 2 יח' של ברבוניות אפויות ומגלגלים את הבצק סביב. מברישים בחלמון, מפזרים מעל מלח ומניחים בתבנית.
7. מכניסים לתנור ואופים כ- 20 דקות עד הזהבה.
8. להגשה: מניחים במרכז כל צלחת מאפה אחד, מזליפים מעל מעט מהרוטב ומגישים.
 
דרג: