פילה בס בשמנת, חמאה, יין לבן ולימון

פילה בס עסיסי ברוטב לבן וחמאתי. נתחי הדג עוברים השריה ארוכה במרינדה של לימון ושום ולאחר מכן מתכסים בשכבה רכה של רוטב סמיך. הביקור בתנור הוא קצר יחסית והדג יוצא נפלא.

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פילה בס בשמנת, חמאה, יין לבן ולימון
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 נתחים של פילה לברק (בס יפני) "דגי תנובה", במשקל 150 כל אחד
  • 150 מ״ל (1 כוס) מיץ לימון טרי
  • 3 שיני שום קלופות ופרוסות
  • 150 גרם חמאת תנובה
  • 400 מ״ל שמנת חמוצה 15%
  • 60 מ״ל (1/4 כוס) יין לבן
  • 1/2 כפית מלח
  • לימון אחד פרוס
  • מעט טימין

אופן הכנה:

1 מכניסים את הדג לשקית אטומה ומוסיפים לתוכה את מיץ הלימון והשום. סוגרים את השקית ונותנים למשרים את הדג במקרר במשך שעתיים.
2 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
3 מערבבים את החמאה המומסת עם השמנת החמוצה והיין. מוסיפים את המלח. מעבירים את הדג לתבנית נקייה. יוצקים על הכל את רוטב
השמנת־חמאה. מפזרים מסביב פרוסות לימון ומתבלים במעט טימין.
4 מכסים את התבנית ומכניסים לתנור לאפייה של כ-20 דקות. מסירים את הכיסוי, מגבירים את החום ואופים עוד שבע דקות בחום גבוה.
5 מגישים לצד תפוחי אדמה אפויים.
דרג: