פילה במעטפת בצק ברוטב שוקולד ותפוז

נתחי פילה בקר צלויים בתנור במעטפת בצק עלים ועלי מנגולד ומכוסים ברוטב שוקולדי מתוק-חריף וארומטי, מנה עיקרית חגיגית וייחודית בטעמה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שף מאיר רוזנברג

דרג:
פילה במעטפת בצק ברוטב שוקולד ותפוז
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 י"ח פילה בקר (כ-1 ק"ג)
  • 5 י"ח עלי מנגולד
  • למרינדה:
  • 1/4 כוס שמן
  • כף בזיליקום קצוץ
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית מלח
  • חבילת בצק עלים
  • חלמון ביצה
  • 1/2 כפית מים
  • לרוטב:
  • 1/2 כוסות קצפת צמחית
  • כוס וחצי מים
  • 200 גרם שוקולד
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות ברנדי
  • 1/3 כוס סוכר
  • קורט צ'ילי טחון
  • קוביות משני תפוזים

אופן הכנה:

הכנה:
1. הכנת הפילה: חותכים את קצוות פילה הבקר, עוטפים את פילה הבקר במרינדה.
2. חולטים את עלי המנגולד במים רותחים במשך דקה ומכניסים ישר למים קרים (להפסקת הבישול), מוצאים את עלי המנגולד מהמים, מייבשים אותם ועוטפים את פילה הבקר.
3. פותחים את בצק העלים ועוטפים את הפילה עם המנגולד בבצק, על הבצק מורחים את חלמון הביצה ומכניסים לתנור חם בחום של 190 מעלות למשך כ–20 דקות.
4. בתום הצלייה בתנור פורסים את הפילה לפרוסות.
5. הכנת הרוטב: מרתיחים את הקצפת המים, הברנדי והסוכר והצ'ילי. מבצעים השוואת טמפרטורה (לוקחים מעט מהנוזל החם ומערבבים עם החלמונים), מחזירים את החלמונים לסיר ממשיכים מעט בישול תוך כידי עירבוב. מכבים את הגז ומוסיפים את השוקולד והתפוזים מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
דרג: