פילה אמנון צלוי עם צ'טני עגבניות

מנת דג מושלמת וטעימה שלא תרצו להפסיק לאכול

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פילה אמנון צלוי עם צ'טני עגבניות
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: מנות 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 יחידות פילה דג אמנון
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • חצי לימון
  • שמן זית
  • 2 חופנים של שרי אדומות נקיות משורש
  • שום כתוש
  • כף עלי טימין טרי
  • כף יין לבן
  • כפית חומץ
  • 4 כפות גדושות סוכר חום
  • מלח דק
  • עלי בזיליקום טריים ושלמים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מפשירים את פילה האמנון במקרר למשך כמה שעות.
2. שוטפים את פילה הדג קלות ומנערים בעדינות מהמים, מניחים על מגש ומפזרים על הצד ללא העור קורט מלח גס, קורט פלפל שחור גרוס ומטפטפים מיץ מלימון טרי. מורחים שמן זית משני צידי הדג.
3. מערבבים בסיר 2 חופנים של עגבניות שרי חצויות, כף של בצל קצוץ דק, כפית מחוקה של שום כתוש, כף של עלי טימין טריים, כף יין לבן, כפית של חומץ, 4 כפות מלאות של סוכר חום, קורט מלח וקורט פלפל לבן. מרתיחים ומבשלים תוך ערבוב על אש נמוכה למשך שעה וחצי.
4. משמנים את רשת הגריל החם ומעלים מעט את רשת הגריל.
5. צולים את הדגים על העור למשך-4-5 דקות ובודקים את בישול הדג. אם עור הדג נדבק מאוד לרשת – הדג לא מוכן. כשמוכן, מורידים בזהירות לכלי ההגשה ומעל יוצקים את צ'טני השרי. מעטרים בצרור עלי בזיליקום ומגישים.
דרג: