פילה אמנון בעשבי תיבול

פילה אמנון בעשבי תיבול - הארוחה המושלמת לשניים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
פילה אמנון בעשבי תיבול
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 2

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 נתחי פילה אמנון קפוא בציפוי קרח של "דגי תנובה"
  • מלח
  • 5 בצלים ירוקים
  • חופן גדוש של עלי כוסברה
  • חופן גדוש של עלי נענע
  • 2 שיני שום
  • 1 כף צלפים כבושים
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 2 פרוסות לימון דקיקות
  • פלפל שחור טחון טרי
  • קורט פתיתי צ'ילי מיובש
  • 2 כפות שמן זית

אופן הכנה:

1. שוטפים את נתחי הפילה תחת מים זורמים עד שכל ציפוי הקרח נמס. מניחים אותם בצלחת גדולה, ובוזקים עליהם כמות נדיבה של מלח. משהים 20 דקות.
2. משמנים במעט שמן זית תחתית כלי חסין־חום גדול מספיק להכיל את נתחי הדג. מנקים את הבצלים הירוקים. חותכים את הגבעולים הירוקים לקטעים ארוכים ומרפדים בהם את תחתית הכלי. קוצצים את החלקים הלבנים של הבצלים. קוצצים גס את הכוסברה ואת הנענע. כותשים או קוצצים את שיני השום. קוצצים גס חצי מכמות הצלפים.
3. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות). שוטפים את נתחי הדג מהמלח ומייבשים היטב במגבות נייר. מניחים את נתחי הדג על מצע גבעולי הבצל, ומטפטפים עליהם את מיץ הלימון. מפזרים על נתחי הדג את הבצל הקצוץ, את עשבי התיבול הקצוצים, את השום ואת הצלפים - הקצוצים והשלמים. מניחים פרוסת לימון על כל נתח דג. מתבלים בפלפל ובקורט פתיתי צ'ילי. מטפטפים כף שמן זית על כל אחד מנתחי הדג.
4. צולים את נתחי האמנון בתנור החם במשך 12 דקות. מגישים חם, עם פלחי לימון.
דרג: