פילאף גזר גמדי עם קליפות תפוז מסוכרות

פילאף גזר גמדי עם קליפות תפוז מסוכרות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פילאף גזר גמדי עם קליפות תפוז מסוכרות
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 6-8

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 0.5 שקית גזר גמדי מוקפא "סנפרוסט" (800 גרם)
  • 0.33 כוס שמן זית
  • 100 גרם משמש מיובש, חתוך לרצועות
  • 100 גרם צימוקים כהים
  • 2 כפיות סוכר
  • 2.5 כוסות אורז
  • מלח, פלפל שחור
  • 0.5 כפית קינמון
  • 4 כוסות מים או ציר מרק עוף
  • החומרים לקליפות תפוז מסוכרות:
  • קליפות מ-3 תפוזים
  • 0.5 כוס סוכר
  • 2-1 כפות מים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הגזר, המשמש, הצימוקים וסוכר ומטגנים תוך כדי בחישה על להבה בינונית במשך 15 דקות.
2. מוסיפים את האורז, מתבלים במלח, פלפל וקינמון ומערבבים. מוסיפים את המים או את ציר המרק, מביאים לרתיחה מכסים, מנמיכם את הלהבה ומבשלים במשך 20 דקות. מסירים מהלהבה, ממתינים 15 דקות, מערבבים ומגישים עם קליפות תפוז מסוכרות.
להכנת קליפות תפוז מסוכרות:
1. מסירים מהקליפות את החלק הלבן וחותכים לרצועות דקיקות. שמים בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומסננים. חוזרים על התהליך פעמיים נוספות.
2. מעבירים את הקליפות למחבת, זורים מעליהן סוכר, מוסיפים 2-1 כפות מים ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ-2 דקות, עד שכל הקליפות מצופות בסירופ הסוכר. מצננים ושומרים בקופסה סגורה עד לשימוש.
הערה:
ניתן לרכוש קליפות תפוז מסוכרות במרכולים ובחנויות המובחרות.

דרג: