פילאף אורז וירקות עם גרגרי רימון ונתחי בשר מעושן

תבשיל אורז מהמטבח האסייאתי בניחוחות מזרח תיכוניים עם עשבי תיבול ירוקים ואפונה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פילאף אורז וירקות עם גרגרי רימון ונתחי בשר מעושן
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חציל חתוך לקוביות בקליפתו
  • 2 זוקיני פרוסים
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
  • 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
  • 1 כוס אפונה קפואה
  • 200 גרם חזה אווז מעושן פרוס וחתוך לרצועות
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס שמיר קצוץ
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים דק
  • 2 כוסות אורז
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית בהרט
  • קינמון
  • זנגוויל
  • אגוז מוסקט
  • 1/2 3 כוסות מרק עוף צח רותח
  • להגשה:
  • 1 כוס גרגירי רימון

אופן הכנה:

1. מטגנים את החציל, הזוקיני והפלפלים, כל ירק בנפרד בשמן עמוק עד להזהבה. מעבירים לסיר חסין חום שאפשר להכניס לתנור.
2. מוסיפים לסיר אפונה, חזה אווז מעושן, פטרוזיליה, שמיר, בצל ירוק ואורז מתבלים בתבלינים הרשומים.
3. מחממים תנור לחום גבוה ( 190 מעלות), מוסיפים את המרק הצח מערבבים טועמים ומשפרים תיבול. מכסים את הסיר בנייר אלומיניום מחוררים את הנייר במספר מקומות.
4. אופים כשעה, מוציאים מהתנור, ממתינים 10 דקות מערבבים ומגישים בעיטור גרגרי רימון.

דרג: