פיטריות שמפיניון/ פורטבלו ממולאות גבינות צאן

פטריות ממולאות גבינה נימוחה, מנת פתיחה שתשאיר את כולם עם טעם של עוד

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: מיכל וולף

דרג:
פיטריות שמפיניון/ פורטבלו ממולאות גבינות צאן
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 10 פטריות פורטבלו גדולות.(או 20-25 שמפיניון יפות בינוניות!כאלו שאפשר לדחוף הרבה מילוי!)
  • כוס של פירורי לחם
  • 300 גרם גבינת עיזים/כבשים של פיראוס
  • 200 גרם גבינת גלבוע של "תנובה" קצוצה דק
  • כוס יוגורט עיזים של פיראוס
  • 5 שיני שום מעוכות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • רבע כוס שמיר קצוץ דק
  • 1 כוס פטרוזילה קצוצה דק
  • חצי כוס צנוברים

אופן הכנה:

1. קוצצים את הרגליים של השמפיניון, או את הקצה של הפורטבלו.
2. את כל המרכיבים חוץ מפירורי הלחם טוחנים במעבד מזון.
3. מורחים כל פיטריה בחמאה מומסת וממלאים בנדיבות בתערובת.
מסדרים את הפטריות זו לצד זו בתבנית, מפזרים מעל פירורי לחם ואופים במשך 25 דקות בחו של 170. 
 
דרג: