פידה — פיתות ממולאות בגבינות, מנגולד ועשבי תיבול

היישר מטורקיה קבלו מאפה טעים ועשיר! המאפים השטוחים מעוצבים בצורת סירות וממולאים בתערובת של יוגורט וגבינות.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: מתכון גולש

דרג:
פידה — פיתות ממולאות בגבינות, מנגולד ועשבי תיבול
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8 פיתות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • קצח
  • 4 כוסות (560 גרם) קמח לחם
  • 15 גרם שמרים יבשים
  • 2 כפות (40 גרם) סוכר
  • 1 מיכל (200 מ”ל) יוגורט 4% תנובה
  • 180 מ”ל (3/4 כוס) מים פושרים
  • 10 גרם (1 כפית) מלח
  • 40 גרם חמאת תנובה רכה מאוד
  • למלית:
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
  • 1/2 צרור שמיר
  • 1/2 צרור עלי בזיליקום
  • 4 עלי מנגולד קצוצים
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינה צפתית 5% מסדרת פיראוס
  • 150 גרם גבינת גלעד-קשקבל של תנובה, מגוררת
  • 1/2 קופסה (125 גרם) גבינת פטה כבשים מסדרת פיראוס, מפוררת
  • לזיגוג וציפוי:
  • ביצה טרופה
  • שומשום

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מערבלים קמח, שמרים וסוכר בקערת מערבל עם וו לישה במשך דקה. מוסיפים יוגורט ומים ולשים עד לקבלת בצק. מוסיפים חמאה ומלח תוך כדי לישה, ולשים עוד 7 דקות.
2. משמנים קערה ומניחים בה את הבצק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
3. מכינים את המלית ואופים: מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה.
4. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים. מרדדים מהם פיתות אובאליות על משטח מקומח, ומניחים במרכז כל אחת מהן 1/8 מכמות המלית. צובטים משני הקצוות לסגירה, כך שתתקבל מעין סירה.
5. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כ-10 דקות.
6. מחממים תנור ל-200 מעלות. » מורחים את הפיתות בביצה ומפזרים שומשום וקצח.
7. אופים כ-20 דקות, או עד שהפיתות זהובות ועשויות.
גיוון: אפשר להכין מבצק זה פיתות עגולות ממולאות, וכן אפשר למלא בתערובות שונות של גבינה עם ירקות בטעמים שונים.
דרג: