פיג'ואדה - חמין ברזילאי

חמין ברזילאי לשבת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פיג'ואדה - חמין ברזילאי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק"ג שעועית שחורה, שרויה ללילה
  • 10 תפוחי-אדמה בינוניים חתוכים לפרוסות עבות
  • 6 גזרים חתוכים גס
  • 8 בצלים (6 חתוכים לרבעים, 2 קצוצים)
  • 10 עלי דפנה
  • 3 כפות שמן סויה
  • כ-1 ק"ג נתחי עוף שונים (רצוי כרעיים)
  • 750 גרם נתחי בשר בקר בלי עצם (צוואר, צלעות או סינטה עם רצועת השומן)
  • 500 גרם נקניקיות קבנוס או נקניק דומה
  • 5 שיני שום טרי כתוש

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. שוטפים את השעועית היטב לאחר ההשריה, מכניסים לסיר ומבשלים בכמות כפולה של מים עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה מאוד כשעה וחצי או עד שהשעועית מתרככת. יש להקפיד לערבב מדי פעם.
2. מוסיפים לשעועית את תפוחי-האדמה, הגזרים, רבעי הבצלים ועלי הדפנה, מביאים שוב לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
3. במחבת גדולה מחממים את השמן ומשחימים (לפי הסדר) את נתחי העוף והבשר, הנקניקיות, הבצל הקצוץ והשום. מעבירים הכל לסיר השעועית והירקות, מביאים לרתיחה ומבשלים יחד חמש שעות לפחות או מציבים על פלטה חשמלית או בתנור בחום נמוך ללילה.
4. כ-15 דקות לפני ההגשה מתבלים היטב במלח ופלפל. מגישים עם אורז לבן מבושל.
דרג: