פטריות שמפיניון בבלסמי ויין

תוספת מיוחדת בעלת טוויסט מרענן

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
פטריות שמפיניון בבלסמי ויין
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כוס שורש כרישה, פרוס לעובי בינוני
  • 1 כפית עלי טימין טריים
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 2 סלסלות פטריות חצויות, פטריות גדולות יש לחתוך לרבעים
  • חופן גבעולי בצל ירוק, קצוץ
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס יין אדום
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כף עלי שמיר קצוץ גס, ללא הגבעול
  • לעיטור:
  • ענפי טימין שלמים טריים

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מחממים 3 כפות שמן זית וצולים את שורש הכרישה, עלי התימין והשום כ-5 דקות מעל חום בינוני.
2. מוסיפים את הפטריות והבצל הירוק וצולים 5 דקות.
3. מוסיפים חצי כפית מלח, וחצי כוס יין עם 2 כפות חומץ בלסמי.
4. מבשלים 5 דקות מעל חום בינוני לריכוז הנוזלים. מוסיפים את השמיר ומערבבים.
5. מגישים חם עם קישוט של ענף טימין מעל המנה.
דרג: